Blog

Opdaterede vedtægter

Den 25/3-2021 afholdt Holstebro Musikkorps den årlige ordinære generalforsamling. På denne generalforsamling var et af punkterne vedtægtsændringer. Egentlig ikke noget voldsomt, men alligevel. Vi har nemlig vedtaget at nedlægge Orkesterlederfunktionen og få en mere flad struktur. Orkesterlederfunktionen var en reminiscens fra orkestrets baggrund i spejderbevægelsen, hvor der både er en bestyrelse og en gruppeledelse.

Med årene var Orkesterlederposten blevet en byrde frem for en gevinst, ikke på grund af personen – SLET IKKE! – men mere på grund af at skulle finde en person, som ville påtage sig arbejdet, fordi der efterhånden var mange opgaver, der var landet på den post.

For fremtiden deles de daglige opgaver, som fx. ansvar for gennemførelse af øveaftener, ansvar for vedligehold af instrumenter eller bare det at være “en voksen”, mellem gruppen af de 15+ årige i orkestret. Der er stadig veldefinerede opgaver som løses af bestemte personer, men ansvaret er ikke samlet på en person, der skal vælges på generalforsamlingen (teknisk set skulle orkesterlederen vælges af de 15+ årige medlemmer og blot godkendes af generalforsamlingen).

I praksis har vi gjort sådan i et stykke tid og så er der bare én, som har haft orkesterlederposten rent proforma. Og det har fungeret rigtigt godt! Vi håber også, det bliver lettere for udenforstående at finde ud af, hvem der har ansvaret.

En anden vigtig ting er, vi fremadrettet vil tilstræbe, de 15-21 årige er repræsenteret i bestyrelsen. At vi blot vil tilstræbe det hænger sammen med, vi dels ikke altid har personer i den alder og dels at det ikke altid er tilfældet, at medlemmerne i den aldersgruppe har lysten til at deltage i bestyrelsesarbejdet.

Du kan læse vores vedtæger her: https://www.holstebromusikkorps.dk/vedtaegter-for-holstebro-musikkorps/

Ny uniform

Endelig! Efter mere end 1½ års kamp lykkedes det os at få vores nye uniform. Men sådan en er ikke billig og vi har måttet søge hjælp udefra. Derfor vil vi gerne rette en stor tak til nedenstående sponsorer for at være med til at gøre det muligt.

• Jyllandspostens fond
• Spar Nord fonden
• Nordeas fond
• STS biler
• Færch fonden
• Sydbank

Her er den så:

Holstebro Musikkorps’ nye uniform med tak til sponsorerne

Uniformen med logo broderet på ærmet

Mød vores nye logo!

Så var det her! Vi fik endelig logoet på plads efter at have justeret lidt på det og så vendt tilbage til udgangspunktet. 😀 Logoet er designet af Sara Gehr og vi er rigtigt glade for resultatet, der både er enkelt og sigende. Musik, der vil fremad og med et stigende niveau. Det er det, vi gerne vil og det synes vi, logoet symboliserer.

Og, her er det så, hvis du ikke allerede har smugkigget i øverste hjørne 😉

Hej Verden!

Holstebro Musikkorps’ hjemmeside er nu i luften! Endnu en milepæl er dermed på plads i tilblivelsen af det nye orkester. Et nyt logo er lige om hjørnet og vil selvfølgelig blive lagt på siden, når det er klar.

Ud over ny hjemmeside og nyt logo, kigger vi også på nye uniformer. Så, følg med – der sker mange spændende ting! 🙂