Instrumenter

Holstebro Musikkorps består primært af fløjter, messing (trompeter mm.) og slagtøj. Orkestret råder over en del instrumenter, som medlemmerne kan låne. Har man selv et instrument, som falder indenfor de instrumentgrupper, vi har, er man velkommen til at benytte det, såfremt det godkendes af den musikalske leder.

Fløjter

Orkestret anvender Sandner metalfløjter – primært sopranfløjter stemt i Bb i både standard og soloudgave. Derudover har orkestret også 2 Eb Alt-fløjter samt 2 Sopranino-fløjter stemt i F.

Messing

Det er mundstykket, som definerer om et instrument er et messinginstrument eller en træblæser. Således hører fx. saxofoner til i træblæsergruppen, selv om størstedelen af instrumentet er lavet af messing. Så som messinginstrumenter defineres instrumenter som trompeter, cornetter, horn, Euphonium, basuner, tubaer osv. I Holstebro Musikkorps anvendes trompet/cornet samt Euphonium begge stemt i Bb. Orkestret råder tillige over et althorn stemt i Eb.

Slagtøj

Holstebro Musikkorps anvender primært marchtrommer, tenortrommer (tom’er), stortromme samt klokkespil, men råder desuden over en del hånd percussion samt et ældre trommesæt.