Opdaterede vedtægter

Den 25/3-2021 afholdt Holstebro Musikkorps den årlige ordinære generalforsamling. På denne generalforsamling var et af punkterne vedtægtsændringer. Egentlig ikke noget voldsomt, men alligevel. Vi har nemlig vedtaget at nedlægge Orkesterlederfunktionen og få en mere flad struktur. Orkesterlederfunktionen var en reminiscens fra orkestrets baggrund i spejderbevægelsen, hvor der både er en bestyrelse og en gruppeledelse.

Med årene var Orkesterlederposten blevet en byrde frem for en gevinst, ikke på grund af personen – SLET IKKE! – men mere på grund af at skulle finde en person, som ville påtage sig arbejdet, fordi der efterhånden var mange opgaver, der var landet på den post.

For fremtiden deles de daglige opgaver, som fx. ansvar for gennemførelse af øveaftener, ansvar for vedligehold af instrumenter eller bare det at være “en voksen”, mellem gruppen af de 15+ årige i orkestret. Der er stadig veldefinerede opgaver som løses af bestemte personer, men ansvaret er ikke samlet på en person, der skal vælges på generalforsamlingen (teknisk set skulle orkesterlederen vælges af de 15+ årige medlemmer og blot godkendes af generalforsamlingen).

I praksis har vi gjort sådan i et stykke tid og så er der bare én, som har haft orkesterlederposten rent proforma. Og det har fungeret rigtigt godt! Vi håber også, det bliver lettere for udenforstående at finde ud af, hvem der har ansvaret.

En anden vigtig ting er, vi fremadrettet vil tilstræbe, de 15-21 årige er repræsenteret i bestyrelsen. At vi blot vil tilstræbe det hænger sammen med, vi dels ikke altid har personer i den alder og dels at det ikke altid er tilfældet, at medlemmerne i den aldersgruppe har lysten til at deltage i bestyrelsesarbejdet.

Du kan læse vores vedtæger her: https://www.holstebromusikkorps.dk/vedtaegter-for-holstebro-musikkorps/